رنو مگان یکی از خودروهای جمع و جور شهری است که در سال ۱۹۹۵ در سبد تولیدات برند فرانسوی رنو قرار گرفت و تولید آن تا هفت نسل ادامه پیدا کرد.
نسل دوم مگان به بازار ایران راه پیدا کرد و پس از استقبال مشتریان از آن قراردادی مابین شرکت فرانسوی رنو و پارس خودرو برای مونتاژ این خودرو در ایران بسته شد. از سال ۸۸ رنو مگان با موتور ۲ لیتری در خط مونتاژ پارس خودرو قرار گرفت و در جاده های ایران هم دیده شد.
ماشین رنو مگان با دو نوع موتور 2 و ۱.۶ لیتری وارد بازار ایران شد که پیشرانه ۱.۶ لیتری آن دارای یک گیربکس 5 سرعته دستی است که شتاب صفر تا صد آن 10.9 ثانیه می باشد. از طرف دیگر پیشرانه ۲ لیتری مگان دارای جعبه دنده 4 سرعته خودکار است که صفر تا صد آن ۹.۴ ثانیه طول میکشد و دارای مصرف سوخت ترکیبی ۷.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.
در این مطلب قصد داریم تعمیر گیربکس اتوماتیک مگان را مورد بررسی و نکات مربوط به آن را ذکر کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک مگان
بهره گیری از گیربکس اتوماتیک در خودرو مگان موجب عملکرد بهتر آن شده است و اگر صاحبان این خودرو به درستی از آن استفاده نکنند مشکلات زیادی برای آن به وجود خواهد آمد.
دقت داشته باشید که دنده اتوماتیک از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و با کوچکترین فشار و ضربه ای دچار آسیب خواهد شد. به همین دلیل توصیه میکنیم موارد احتیاطی که در ادامه آنها را ذکر میکنیم را به طور کامل رعایت کنید.
پیشنهاد می کنیم که هر دو یا سه ماه، جعبه دنده اتوماتیک خودرو مگانتان را مورد بررسی قرار دهید. این کار باید توسط یک تیم حرفهای انجام بگیرد؛ زیرا اگر سرویس به خوبی انجام نشود و ایرادات آن به درستی شناسایی نشود، مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد.
تعمیر گیربکس اتوماتیک مگان توسط خانه گیربکس شامل چند مرحله اصلی تست، عیب یابی، تعمیر و تعویض قطعات آسیب دیده و در آخر تست جعبه دنده پس از تعمیر است.
مهمترین مرحله در تعمیر گیربکس اتوماتیک رنو مگان عیب یابی آن است. تعمیرکارانی که تجربه زیادی در این زمینه ندارند با تشخیص اشتباه هزینههای زیادی را روی دست صاحبان خودرو می گذارند و در آخر هم همان مشکل باقی میماند.
خانه گیربکس از تعدادی متخصص تشکیل شده که هر برندی متخصص مختص به خود را دارد. پس تجربه بالا در مشکل جعبه دنده مگان کمک زیادی به صاحبان خودرو می کند.
نکات لازم جهت مراقبت از گیربکس اتوماتیک مگان
جعبه دنده اتوماتیک یکی از آن آپشن های رفاهی مگان است که طرفداران بسیاری دارد. استفاده نادرست و عدم مراقبت از آن هزینه زیادی را روی دوش صاحبان آنها می گذارد. با رعایت چند نکته میتواند از ایجاد این اتفاقات جلوگیری کرد.
تعویض روغن به موقع
گیربکس اتوماتیک در مقایسه با مدل دستی نسبت به فواصل تعویض روغن حساس است و حداکثر زمان تعویض آن ۶۰ هزار کیلومتر است. البته شایان ذکر است که روغن گیربکس های اتوماتیک از لحاظ تکنولوژی با هم متفاوت اند و به همین دلیل هنگام تعویض روغن این نکته را به یاد داشته باشید.
همچنین توصیه می شود که فیلتر جعبه دنده را نیز بررسی کنید تا در صورت نیاز آنها را هم تمیز و یا تعویض کنید. دقت داشته باشید که این کارها باید توسط افراد متخصص انجام گیرد. از این رو به یک مرکز معتبر مراجعه کنید.
خلاص نکردن خودرو در ترافیک های زیر ۲ دقیقه
همواره سعی کنید که در پشت چراغ قرمز و یا در ترافیک های زیر دو دقیقه ای نباید خودرو را خلاص کنید زیرا با خلاص و دوباره درگیر کردن جعبه دنده اتوماتیک مگان، قطعات داخل جعبه دنده وهمچنین دمای روغن آن افزایش مییابد و موجب اصطکاک قطعات با هم شده و در نتیجه در طولانی مدت به خودرویتان آسیب می رساند. در ترافیک های طولانی بالا دو دقیقه جهت جلوگیری از بالا رفتن دما روغن گیربکس، جعبه دنده را روی حالت N قرار دهید.
استفاده از وضعیت P هنگام توقف
جهت استفاده از وضعیت P باید ابتدا خودرویتان را متوقف کنید و پایتان را از روی ترمز بردارید و پس از آن ترمز دستی را بکشید. اکنون در صورت حرکت نکردن خودرو میتوان از آن استفاده کرد. شایان ذکر است که اگر خودرو روی حالت p باشد به جعبه دنده آن نیرو وارد می شود و قطعات اصلی گیربکس آسیب جدی خواهد دید.
عدم شتاب گرفتن ناگهانی
از جمله مضر ترین حالت برای گیربکس اتوماتیک مگان یک دفعه بالا رفتن دور موتور و قرار دادن دنده روی وضعیت درایو است. انجام این کار حتی در کوتاه مدت نیز موجب ضربه به جعبه دنده خواهد شد. جهت شروع به حرکت سریع جعبه دنده اتومات مگان ابتدا پایتان را روی ترمز بگذارید و سپس خودرو را روی وضعیت درایو قرار دهید. پس از آن باید پدال گاز را تا آخر فشار دهید و ترمز را رها کنید.
بررسی کردن سیستم خنک کننده خودرو
روغن گیربکس خودرویتان باید همواره خنک باشد به همین دلیل در مجاورت آب رادیاتور قرار می گیرد. آب رادیاتور موجب خنک کنندگی و انتقال حرارت خواهد شد. سالم بودن سیستم خنک کننده تاثیر مستقیمی بر روی سلامت گیربکس اتومات خودرویتان دارد. به همین دلیل باید به صورت مرتب آن را بررسی کنید.
مشکلات گیربکس اتوماتیک مگان
- نشتی روغن گیربکس
- گاز هرز خوردن
- تاخیر در عملکرد
- تقه زدن
- بلند شدن صداهای غیرعادی
- استشمام بو سوختگی
- سر و صدای خودرو در هنگام خلاص کردن
- لرزش خودرو هنگام حرکت
- گیر کردن در وضعیت پارک
هزینه تعمیر گیربکس مگان
یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که صاحبان خودرو مگان هنگام خراب شدن گیربکس خودرویشان از ما میپرسند هزینه تعمیر آن است. در واقع هزینه تعمیرات گیربکس مگان به عوامل زیادی بستگی دارد و نمیتوان هزینه ثابتی را برای آن در نظر گرفت. اگر مشکلات جدی باشند باید گیربکس پیاده و قطعات آن تعویض کرد. با توجه به اینکه قطعات جعبه دنده مگان گرانقیمت اند به همین دلیل هزینه تعمیر آن بالا خواهد بود، اما تمام تلاش تعمیرکاران ما این است که بتوانند جعبه دنده خودرویتان را در سریعترین زمان و با کمترین هزینه تعمیر کنند.