پژو ۲۰۶ یکی از محبوبترین خودروهاست که در شش تیپ تولید می شد، اما اکنون فقط در دو تیپ ۲ و ۵ تولید شده و مونتاژ دیگر تیپ های آن متوقف شده است. ۲۰۶ یک هاچ بک فرانسوی در سال ۱۳۸۰ به بازار ایران وارد شد و شرکت ایران خودرو تصمیم به مونتاژ آن گرفت.
همه خودروهای ۲۰۶ اتوماتیک، جعبه دنده یکسانی دارند که از نوع AL4 است و شباهت زیادی به گیربکس اتوماتیک ال ۹۰ و سندرو دارد، اما روغن گیربکس آنها متفاوت است. این مدل جعبه دنده از نوع ۵ دنده است که وظیفه تعویض به موقع دنده های خودرو را در حین حرکت بر عهده دارد. عملکرد این قطعه به واسطه شیرهای برقی و با تعیین مسیر فشار روغن انجام می گیرد.
در این مطلب قصد داریم عملکرد و تعمیر گیربکس اتوماتیک ۲۰۶ را مورد بررسی قرار دهیم و نکات لازم جهت نگهداری از آن را ذکر کنیم. با ما همراه باشید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک ۲۰۶
همانطور که در بالا اشاره کردیم گیربکس اتوماتیک به کار رفته در ۲۰۶ فرانسوی AL4 است که موجب عملکرد خودکار خودرو خواهد شد. رسیدگی و مراقبت به جعبه دنده و بررسی مداوم روغن آن در تمام مدلهای ۲۰۶ امری ضروری بوده و عدم رسیدگی به آن مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد. با مراقبت اصولی، از آسیب دیدن این قطعه مهم از خودرویتان جلوگیری کنید .
AL4 به کار رفته در ۲۰۶ یک مدل گیربکس ۵ دنده ای است که 4 دنده برای حرکت رو به جلو و یک دنده برای حرکت رو به عقب دارد که محور سرعت آن به ترتیب شامل دنده یک برای محدوده سرعت ۰ تا ۷۰ کیلومتر بر ساعت ، دنده دو برای محدوده سرعت ۷۰ تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت، دنده سه برای سرعت ۱۲۰ تا ۱۷۰ کیلومتر و دنده چهار نیز برای محور سرعت ۱۷۰ تا ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت می باشد.
یکی از مشکلاتی که این مدل جعبه دنده دارد هنگام استفاده دستی از آن است. زیرا در هنگام تنظیم آن در حالت دستی تعویض دنده به کندی انجام میگیرد و تقریباً نیم ثانیه زمان می برد. این اتفاق موجب هرز رفتن گاز خواهد شد و در طولانی مدت به دنده آسیب وارد میکند.
تقه زدن یا گیر کردن گیربکس به ندرت اتفاق می افتد. اما اگر احساس کردید که جعبه دنده خودرویتان دچار تقه و ضربه شده است سریعا آن را به یک تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک ۲۰۶ برسانید تا ایرادات آن را برطرف کنند.
شایان ذکر است جعبه دنده AL4 در میان جعبه دنده های رایج کشور از کیفیت مطلوب و مناسبی برخوردار است و توانسته کاربران زیادی را راضی نگه دارد. از جمله قابلیت های این مدل جعبه دنده میتوان به سیستم تعویض کلاچ سیارهای، بهره مندی از سیستم اتوماتیک و دستی جهت تعویض دنده و محدوده سرعت مناسب اشاره کرد. به علاوه توانسته از لحاظ کیفیت جهانی همرده گیربکس تیپ ترونیک قراربگیرد.
با استفاده از این جعبه دنده، راننده می تواند در در سه وضعیت اسپرت، عادی و زمستانی رانندگی کند. بهره مندی از این حالتها موجب سادهتر شدن رانندگیتان خواهد شد و این خود نشان دهنده کیفیت بالا جعبه دنده ۲۰۶ است.
اما یکی از نکات منفی این گیربکس این است که در حین کار، گرمای زیادی تولید می کند. از این رو مجبور به استفاده از یک مبدل حرارتی خواهید شد. به همین دلیل باید همواره آب رادیاتور اصلی موتور را چک کنید زیرا از این مبدل عبور میکند و موجب پایین آمدن دما روغن خواهد شد.
سرویس دوره ای گیربکس اتومات پژو ۲۰۶
با گذشت زمان و استفاده طولانی مدت از پژو ۲۰۶ دنده اتوماتیک، روغن گیربکس آن کیفیت خود را از دست می دهد و این اتفاق موجب فرسودگی و از کار افتادگی بعضی از قطعات آن خواهد شد. در حالت کلی جعبه دنده اتوماتیک AL4 پژو ۲۰۶ به مراقبت نیاز دارد.
بعضی افراد باور دارند که گیربکس نیازی به سرویس ندارد و همین افراد بیشتر از بقیه درگیر تعمیر و تعویض روغن این قطعه خواهند بود.
تعویض روغن از ضروری ترین کارهایی است که باید انجام دهید. دقت داشته باشد که روغن گیربکس اتوماتیک ۲۰۶ با مدل دستی آن متفاوت است. از طرفی روغن استفاده شده در AL4 پژو علاوه بر خاصیت تمیز کنندگی و روغن کاری باید قابلیت خنک کنندگی جعبه دنده را نیز داشته باشد.
با گذر زمان و استفاده از خودرو تاثیر این روغن بر روی قطعات کم خواهد بود و به همین دلیل است که باید بررسی و تعویض آن را جدی بگیرید.
عمل تعویض روغن در حالت کلی به دو صورت دستی و اتوماتیک انجام می گیرد. تعویض روغن به روش دستی رواج بیشتری دارد، اما چندان قابل قبول نیست؛ زیرا تمام روغن کهنه موجود در مخزن گیربکس خارج نمیشود و همواره مقداری از آن باقی میماند.
اما در روش اتوماتیک عمل تعویض روغن با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک انجام می گیرد و تمامی روغن کهنه و سوخته موجود در گیربکس خارج می شود و روغن سالم را جایگزین آن خواهد کرد. این امر بر روی روان کار کردن قطعات جعبه دنده اهمیت بسیار بالایی دارد و در صورت بیتوجهی به آن خاصیت روان کنندگی خود را از دست می دهد و موجب آسیب دیدن قطعات خواهد شد. به این ترتیب استهلاک خودرویتان را در پی دارد.
صاحبان ۲۰۶ باید دقت داشته باشند که پس از تعویض روغن از شتاب گیری و سرعت زیاد جلوگیری کنند زیرا این کار آسیب جدی به خودرویشان وارد میکند.
در حالت کلی روغن گیربکس AL4 باید هر 60 هزار کیلومتر تعویض شود. به این ترتیب موجب افزایش طول عمر جعبه دنده خواهد شد.
مشکلات گیربکس اتوماتیک ۲۰۶
اگر جعبه دنده خودرو بیش از حد گرم شود ممکن است صدایی شبیه به ضربه و تقه زدن را بشنوید که دلیل آن هم در واقع شدن روغن آن است. در صورت احساس چنین مشکلی باید سریعا نسبت به تعمیر گیربکس ۲۰۶ اتومات اقدام کنید تا مشکل بزرگ تر نشود و دیگر قطعات را درگیر نکند.
اگر راننده دنده را روی حالت درایو قرار داد اما نمایشگر آن را اجرا نکند سویچ دچار مشکل شده است. خودتان نمی توانید آن را تعمیر کنید و باید حتماً به یک مرکز تخصصی مراجعه نمایید، زیرا با دستکاری کردن آن ممکن است مشکل بیشتر شود و دیگر قسمت های خودرو را نیز درگیر کند.
اگر در صورت گاز دادن خودرویتان، باز شتاب نمی گیرد گیربکس آن دچار مشکل شده است. به همین دلیل باید به تعمیرکار گیربکس اتوماتیک ۲۰۶ مراجعه کنید تا مشکل پیش آمده را رفع کند.
خانه گیربکس یکی از مراکز تعمیر گیربکس اتوماتیک خودروهای داخلی و خارجی است که از تعمیرکارانی ماهر و مجرب در این زمینه تشکیل شده است و عمل تعمیر را با بهترین و به صرفه ترین قیمت انجام میدهند. در صورت داشتن هرگونه سوال نیز میتوانید با مشاوران سایت در ارتباط باشید.