یکی از اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده سیستم خودروهای بنز، گیربکس بوده که هم رده با موتور آن است. یکی از دلایل اهمیت این قطعه، کنترل خودرو به صورت دلخواه بدون بالا بردن دور موتور است.
گیربکس که به آن جعبه دنده هم گفته می شود به راننده این اجازه را می دهد که بتواند سرعت خود را به طرز دلخواهی کنترل کند. وظیفه این قطعه به وجود آوردن تعادل میان مقدار نیرو و سرعت خودرو است. در ادامه با عملکرد و تعمیر این قطعه حیاتی بنز بیشتر آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
تعمیر گیربکس بنز
گیربکس جزو قسمت های اصلی سیستم پیشرانه بنز است که اهمیت بسیار زیادی دارد. جعبه دنده های به کار رفته در خودروهای بنز از نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک اند که با توجه به مدل خودرو فرق می کنند.
برند بنز از اولین کمپانی های خودروسازی بود که در محصولات خود به جای جعبه دنده دستی از نوع اتوماتیک آن استفاده کرد.
گیربکس اتوماتیک علاوه بر کارکرد بهتری که دارد، نسبت به مدل دستی به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارد؛ زیرا تمامی اتصالات صورت گرفته در آن برقی است و سیستم بسیار پیچیده و حساسی دارد. از این رو تعمیر این قطعه نسبت به مدل دستی به تبحر و مهارت بالاتری احتیاج دارد.
ممکن است تصور کنید که با توجه به قطعات با کیفیت و گران قیمت استفاده شده در جعبه دنده این مدل خودروها، هیچگاه دچار مشکل نمی شوند. اما گیربکس نیز مانند دیگر قطعات خودرو روزی ممکن است آسیب ببیند و به این معنا نیست که هیچ وقت به سرویس و یا تعویض نیاز نداشته باشد. اتفاقا یکی از قطعاتی که باید به صورت مرتب در خودرو بنز سرویس شود جعبه دنده آن است؛ زیرا در صورت خراب شدن آن، شتاب خودرو به شدت کاهش خواهد یافت. در صورت مشاهده کوچکترین علایم از خرابی این قطعه حیاتی باید بلا فاصله نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.
همانطور که اشاره شد با توجه به پیچیدگی بالایی که جعبه دنده اتوماتیک دارد نسبت به مدل دستی حساس تر است و جهت تعمیر آن باید به افراد متخصص این حوزه مراجعه کنید. در صورت مراجعه به مراکز معمولی و غیر تخصصی انتظار چندانی از درست نشد این قسمت حساس خودرویتان نداشته باشید؛ زیرا تعمیر آن کار هرکسی نیست و ممکن است حتی باعث خراب شدن آن شوند.
انواع گیربکس بنز
جعبه دنده های خودرو بنز در دو مدل دستی و اتوماتیک طراحی شدهاند. مدل دستی آن ۵ و ۶ دنده است. پس از گذشت مدتی استفاده از مدل دستی، کمپانی بنز، گیربکس خودروهای تولیدی خود را به اتوماتیک تبدیل کرد.
در جعبه دنده های دستی برای تعویض دنده باید کلاچ را به طور کامل فشار داد. اما در مدلهای اتومات راننده جهت تعویض دنده و یا کاهش و افزایش سرعت و برای افزایش و کاهش قدرت چرخ ها نیازی به فشار دادن کلاچ ندارد.
گیربکس ۵ سرعته تولید شده در سال ۱۹۹۵ بهترین مدل جهان که دارای کنترل الکترونیکی و کلاچ قفل شده بود و تغییر دنده را به نحوی انجام می داد که در هیچ یک از مدل های تولیدی مشاهده نشده بود.
در سال ۲۰۰۷ بود که گیربکس اتوماتیک هفت سرعته تولید و در خودروهای سواری بنز به کار گذاشته شد. این مدل تاثیر فوق العاده ای بر روی عملکرد تعویض دنده جهت نرم تر و سریع تر کار کردن و همچنین کاهش سرعت سوخت خودرو دارد. در حالت کلی گیربکس هفت سرعته اتومات نسبت به دیگر مدل های اتوماتیک ساخته شده عملکرد بهتری دارد و در صنعت خودروسازی از اهمیت زیادی برخوردار است.
پس از این مدل نیز، جعبه دنده ای جدیدتر که دو کلاچه بود و ۷ دنده داشت توسط شرکت بنز طراحی و تولید شد. این مدل جعبه دنده نیروی موتور خودرو را به چرخ های عقبی آن منتقل می کند و از این و موجب تعادل بهتر خودرو خواهد شد. این قطعه یکی از مهم ترین قسمت های خودرو است که بروز هرگونه مشکل در آن باعث آسیب دیدن دیگر قطعات خودرو خواهد شد و باید نسبت به مشکلات آن جدی باشید.
در صورت تشخیص کوچکترین خرابی این قطعه بلافاصله به تعمیرگاه گیربکس بنز مراجعه کنید تا به بهترین نحو مشکل آن را برطرف کنند.
علایم خرابی و تعمیر گیربکس اتومات بنز
خراب شدن گیربکس یکی از بزرگترین و مهمترین مشکلات خودرو محسوب می شود و ممکن است واقعاً موجب فلج شدن آن شود. در صورت داشتن هرگونه مشکل برای این قطعه باید به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید که در این زمینه مهارت و دانش بالایی داشته باشد و بتواند جهت رفع مشکلات آن به بهترین نحو عمل کند. در ادامه به بررسی رایج ترین مشکلات جعبه دنده اتوماتیک بنز می پردازیم تا با آنها آشنا شوید و راه حل احتمالی را بدانید.
- توجه کردن به روشن شدن چراغ های چک موتور خودرو
دقت داشته باشید که روشن شدن چراغ اخطار بنز می تواند اولین نشانه های خراب شدن گیربکس آن باشد. زیرا ممکن است این چراغ ها به دلیل مشکل در سیستم انتقال قدرت روشن شوند و نباید آن را نادیده بگیرید؛ زیرا سنسورها در قسمتهای مختلف موتور خودرو قرار می گیرند و در صورت غیر عادی کار کردن هر یک از قطعات به کامپیوتر خودرو هشدار می دهند. این سنسورها می توانند کوچکترین لرزش ها را حذف کنند. پس باید روشن شدن این چراغ ها را بسیار جدی بگیرید و سعی کنید دلیل آن را پیدا کنید.
- سرویس های دوره ای را جدی بگیرید
همیشه برنامه ای منظم برای چک کردن و سرویس خودرویتان داشته باشید. در صورت مراقبت درست از آن، دیگر به تعمیرات گرانقیمت و وقت گیر نیازی نخواهد داشت . به همین دلیل اگر با یک مسئله غیر عادی برخورد کردید نسبت به آن بی تفاوت نباشید.
- لرزش و تکان خوردن بنز هنگام تعویض دنده
ممکن است هنگام تعویض دنده خودرویتان بلرزد و یا تکان بخورد. این یکی از علائم کارکرد نامناسب گیربکس است و باید سریعا به یک تعمیرگاه تخصصی جهت رفع آن مراجعه کنید.
- سر و صدا کردن خودرو هنگام توقف
- شل شدن کلاچ خودرو
- جا نرفتن دنده
- شنیدن سر و صدای غیر عادی مانند سوت کشیدن و یا روزه
- نشت روغن
برای تعمیر گیربکس اتوماتیک بنز به چه تعمیرگاهی مراجعه کنیم؟
جهت تعمیر گیربکس بنز باید به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه نمایید که در این زمینه دانش و تجربه کافی را داشته باشند. تعمیرگاه خانه گیربکس یکی از مراکز تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک بنز است که کاملا حرفهای و بدون کوچکترین مشکلی، ایرادات آن را رفع می کند.
با توجه به اینکه خودروی بنز بسیار پیچیده است و جعبه دنده آن نیز از قطعات پیچیده و حساسی ساخته شده است جهت تعمیر آن بهتر است به بهترین تعمیرگاه گیربکس در تهران (خانه گیربکس) مراجعه نمایید.
خانه گیربکس با بهرهمندی از کادری مجرب و کارکشته و ابزارآلاتی درجه یک و تخصصی، تعمیر این قطعه را به بهترین نحو انجام خواهد داد. پس با خیال راحت می توانید جعبه دنده اتوماتیک خودرویتان را به این مرکز بسپارید تا با منصفانه ترین قیمت مشکل آن را برطرف کنند.
چه عواملی موجب خراب شدن گیربکس بنز می شود؟
گیربکس به کار رفته در خودروهای بنز از جمله با کیفیت ترین و بهترین مدل ها هستند که میزان خراب شدن آنها نسبت به دیگر خودروها بسیار کم است. اما به هر حال این قطعه هم ممکن است دچار آسیب و خرابی شود. یکی از دلایل خراب شدن گیربکس بنز، عدم توجه به سرویس دوره ای آن است. در هر سرویس این خودرو باید روغن گیربکس و روغن واسکازین آن به طور کامل بررسی شود تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. روغن ها موجب راحتتر کار کردن چرخ دنده ها خواهند شد و بهتر می چرخند. به علاوه روغن واسکازین مانع از ساییده شدن دنده ها به هم خواهد شد. در حالت کلی عدم توجه به سرویس های دوره ای و چک کردن روغن آن ممکن است هزینه های گزافی را برای تعمیر آن متحمل شوید.
سرویس های دوره ای گیربکس پس چه زمانی باید انجام گیرد؟
سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک بنز به توصیه های کمپانی سازنده خودرو و به مدت زمان استفاده از آن بستگی دارد. از جمله عواملی که نقش مهمی در افزایش طول عمر این قطعه دارند می توان به روغن فیلتر، تعویض روغن، سرویس دوره ای و رانندگی اصولی اشاره کرد.
در حالت کلی زمان تعویض روغن گیربکس خودرو بنز ۲۰ تا ۴۰ هزار کیلومتر است که البته به شرایط و رانندگی نیز بستگی دارد. به عنوان مثال اگر در یک شهر پرترافیک زندگی می کنید و مدت زمان زیادی را در ترافیک می مانید بهتر است هر ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر نسبت به تعویض روغن گیربکس خودرویتان اقدام کنید.
هزینه تعمیر گیربکس بنز
بیشترین سوالی که در رابطه با تعمیر گیربکس اتومات بنز پرسیده می شود هزینه آن است. در نظر داشته باشد که خودرویتان یکی از بهترین برند های سراسر جهان است، از این رو بهتر است که از مواد و قطعاتی با کیفیت و گران قیمت در تعمیرگیربکس آن استفاده شود. به همین دلیل هنگام تعمیر آن هیچ کم و کاستی صورت نمی گیرد و کارکنان خانه گیربکس تمامی سعی خود را می کنند که حدالامکان میزان هزینههای پرداختی شما را کاهش دهند و از همین رو تا جایی که امکان دارد قطعات را تعمیر می کنند زیرا تعویض آنها هزینه های گزافی را روی دست شما می گذراد، مگر اینکه در مواقع ضروری و اینکه واقعا مجبور شوند.
جهت اطلاع از هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک بنز می توانید با کارشناسان سایت تماس بگیرید و مشکلات گیربکس را بفرمایید تا حدود قیمت را به اطلاعتان برسانند.