اجرت تعمیر گیربکس اتوماتیک به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها می توان به نوع گیربکس و تعمیرگاه انتخابی برای انجام این کار اشاره کرد.
دقت داشته باشید که هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک نسبت به هزینه تعمیر گیربکس دستی متفاوت است. از طرفی نیاز به تعمیر جعبه دنده از مواردی است که هر راننده چندین بار با آن مواجه شده است؛ زیرا با توجه به اهمیت بالایی که این قطعه در خودرو ایفا می کند احتمال خراب شدن و مشکل پیدا کردن آن زیاد است. به همین دلیل نیاز به تعمیر پیدا می کند و باید هزینه تعمیر و یا سرویس آن را پرداخت کنید.
در این مطلب قصد داریم عوامل دخیل در هزینه تعمیر گیربکس را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
هزینه تعمیر گیربکس اتومات چقدر است؟
همواره افرادی که خودروهای اتوماتیک دارند نگران هزینه و میزان دستمزد تعمیر گیربکس اتوماتیک خودرویشان هستند که البته این کار پرهزینه است و متاسفانه پیدا کردن مرکزی قابل اعتماد و کار درست هم سخت است. این خود نیز به یکی از دغدغه صاحبان این خودروها تبدیل شده است.
مراجعه به مراکز غیر حرفهای صرفاً هزینه ای گزاف برایتان دارد؛ زیرا مشکل گیربکس خودرو به صورت اصولی درست حل نمی شود و همین باعث می شود که پس از مدتی دوباره شاهد مشکلات این قطعه مهم از خودرویتان باشید و دوباره به تعمیر نیاز پیدا کند. دلیل این امر این است که افرادی که خود را تعمیرکار مینامند بدون هیچ دانش و اطلاعاتی شروع به دستکاری گیربکس اتومات خودرویتان میکند بدون اینکه هیچ آشنایی با ساختار این گونه خودروها داشته باشند. از طرفی صاحبان این خودروها را به پرداخت هزینههای زیادی بابت این تعبیرها وا می دارند.
با توجه به دلیل اهمیت گیربکس خودرویتان باید از آن مراقبت کنید و نسبت به آن بی تفاوت نباشید زیرا اگر به موقع متوجه مشکلات آن شوید هزینه تعمیر آن ناچیز خواهد بود. اگر نسبت به مشکلات و علایم آسیب به آن بی توجه باشید و جهت تعمیر آن به تعمیرگاه مراجعه نکنید مشکل گیربکس بزرگتر شده و مشکلاتی جدی را برای خودرو به وجود خواهد آورد و به تبع هزینه تعمیر آن نیز چندین برابر خواهد شد.
جهت بررسی میزان و دستمزد تعمیر گیربکس اتومات به ایرادات آن اشاره خواهیم کرد.
تقه زدن گیربکس اتوماتیک
یکی از خرابی های جعبه دنده اتومات تقه زدن است. در صورت مشکل پیدا کردن ساختمان داخلی گیربکس ماشین الکی گاز و بد دنده می خورد به همین دلیل راننده احساس میکند که ضربه های کوچکی به آن وارد میشود که این تقه ها نشان دهنده خرابی این قطعه است.
در صورت مشاهده این اتفاق بهتر است هر چه سریعتر به یک تعمیرگاه تخصصی جهت تعمیر آن مراجعه کنید؛ زیرا با بی توجهی به آن چرخ دنده های گیربکس آسیب می بیند و ممکن است بشکند برای همین نسبت به آن بی توجه نباشید و در صدد رفع آن برآیید.
تعویض روغن
تعویض روغن گیربکس های اتوماتیک را جدی بگیرید تا با تعمیر آن مواجه نشوید. دقت داشته باشید که سیستم گیربکس اتوماتیک خودرو را به صورت منظم بررسی و از آن نگهداری کنید تا طول عمر آن افزایش یابد. تعویض به موقع روغن گیربکس موجب پایدار بودن حرارت چرخ دنده ها و درست روغن کاری شدن آنها خواهد شد.
جهت درست کار کردن چرخ دنده ها باید سطح و وضعیت روغن و همچنین فیلتر به طور دقیق بررسی شود. این کار در گیربکس های اتوماتیک حساسیت بیشتری نسبت به جعبه دنده های دستی دارد زیرا گیربکس اتوماتیک حرارت بیشتری تولید میکند و همین افزایش دما موجب افت کیفیت روغن خواهد شد و از فرسودگی قطعات داخلی جعبه دنده جلوگیری به عمل می آورد، همین موضوع زمان تعویض آن را به جلو میاندازد.
با توجه به نظر کارشناسان این خودرو زمان لازم برای تعویض روغن گیربکس اتوماتیک بین ۱۰۰ تا 150 هزار کیلومتر است. البته در صورت زودتر انجام دادن نیز ضرری ندارد و مشکلی پیش نخواهد آمد. از طرفی انتخاب روغن گیربکس مناسب و با کیفیت نیز برروی عملکرد جعبه دنده خودرو تاثیرگذار است.
به کار بردن روغن های ارزان قیمت ممکن است به جعبه دنده خودرو آسیب وارد کند. دقت داشته باشید که خودتان نمی توانید روغن گیربکس خودرو را تعویض کنید زیرا کاری کاملاً تخصصی است و در تعمیرگاه های مدرن و مرتبط با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک انجام می گیرد.
همچنین هزینه تعویض روغن گیربکس اتوماتیک نسبت به هزینه دیگر تعمیرات بسیار ناچیز است. لازم نیست نگرانی بابت این موضوع داشته باشید. تحت هیچ شرایطی نسبت به انجام این کار بی توجه نباشید؛ زیرا تعویض روغن عمر مفید قطعات جعبه دنده را افزایش می دهد و از سر و صدا کردن آنها نیز جلوگیری می کند.
تعویض فیلتر روغن
فیلتر گیربکس نیز پس از مدتی به تعویض نیاز پیدا خواهد کرد که این کار فقط در بعضی از جعبه دنده ها انجام می گیرد. در اکثر مدل های جدید نیازی به تعویض فیلتر نیست؛ زیرا درون گیربکس نصب شده است. اما اینکه چه زمانی این قطعه به تعویض نیاز پیدا میکند به کارکرد خودرو بستگی داشته و معیار دقیقی برای آن وجود ندارد.
در نظر داشته باشد که تعویض فیلتر بهتر است همزمان با تعویض روغن گیربکس باشد.
هزینه تعویض فیلتر گیربکس بسیار ناچیز است که همین هزینه کم میتواند از اتفاقات زیادی جلوگیری کنند. زیرا فیلتر در داخل گیربکس نصب میشود و وظیفه جدا کردن املاح و ذرات روغن و جلوگیری از ورود آنها به داخل جعبه دنده را بر عهده دارد.
هرچه میزان کارکرد خودرو بیشتر باشد، فیلتر زودتر کثیف می شود و از طرفی شتاب گیری خودرو نیز کمتر خواهد شد. در عمل تعویض دنده به کندی انجام خواهد گرفت.
زمان تعویض فیلتر در دفترچه راهنما خودرو درج شده است. همچنین از از روی بررسی ظاهر آن نیز زمان تعویض آن قابل تشخیص است.
مزیت های تعمیر گیربکس اتومات
به یاد داشته باشید که اگر در زمان مناسب برای تعمیر گیربکس خودرو اقدام نکنید به احتمال زیاد جعبه دنده بسوزد و به تعویض نیاز پیدا کند، به تبع هزینه تعمیر آن چندین برابر خواهد شد. می توانید با مراجعه به مرکز تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای داخلی و خارجی خانه گیربکس، هزینه تعمیر گیربکس اتومات خودرویتان را چندین درصد کمتر کنید. زیرا این تعمیرگاه از افراد ماهر و متخصص در این زمینه تشکیل شده است که در ابتدا جعبه دنده را عیب یابی و سپس هزینه تعمیر را چندین برابر کمتر از دیگر تعمیرگاه ها به شما اطلاع میدهند. در صورت اعلام رضایت از طرف شما شروع به تعمیر آن خواهند کرد.
تعمیر گیربکس اتوماتیک |
هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک |