پژو ۲۰۷ در سال ۲۰۰۷ بود که توسط کمپانی فرانسوی پژو معرفی و پس از مدت کوتاهی به بازار کشورمان نیز وارد شد. اما نسخه های مونتاژ شده ایران خودرو تفاوت هایی با مدل فرانسوی آن داشت که آن هم پیشرانه محرک بود که دقیقا از موتور TU5 پژو ۲۰۶ استفاده کرده بود. به همین دلیل است که پژو ۲۰۷ هایی که توسط ایران خودرو از شده اند به 207iکس اتوماتیک 207 معرفی شدند. یعنی در ظاهر ۲۰۷ اما در باطن همان ۲۰۶ است.
پژو ۲۰۷ اتوماتیک به پیشرانه ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر با تنفس طبیعی TU5 مجهز می باشد که حداکثر گشتاور تولیدی آن ۱۴۲ نیوتون متر است و جهت انتقال نیرو از یک گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته استفاده می کند. به این ترتیب راننده کلاچ نمیگیرد و دنده را به صورت دستی عوض نمیکند.
ما در این مطلب قصد داریم به بررسی مشکلات و تعمیر گیربکس اتوماتیک ۲۰۷ بپردازیم و نکات مرتبط با آن را ذکر کنیم. با ما همراه باشید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک ۲۰۷
امروزه بازار ۲۰۷ بیشتر گرم شده است و کاربران زیادی به سمت خرید آن متمایل شدند. اما یکی از مشکلات این خودرو به سختی پیدا شدن قطعات یدکی آن است. به هر حال چیزی که باعث میشود از این خودرو استفاده کنند گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک است.
هر خودرویی بنا به دلایلی خراب میشود و این خرابی در همه قسمتهای آن دیده میشود، حتی گیربکس.
خرابی گیربکس یا همان جعبه دنده می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد که در ادامه به برخی از این علایم اشاره می کنیم. اما نکته حائز اهمیت این در اینجا رفع کردن همه آنها است که باید به دقت انجام بگیرد.
در واقع تعمیر گیربکس اتوماتیک ۲۰۷ باید به دست افراد متخصص و ماهر در این زمینه انجام شود؛ زیرا کار هر تعمیرکاری نیست و ممکن است وضعیت آن را بدتر کند. به همین دلیل توصیه می کنیم که به دلیل حساسیت بالای جعبه دنده اتوماتیک ۲۰۷، جهت رفع مشکلات آنها حتماً بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک ۲۰۷ مراجعه کنید.
در این میان خانه گیربکس یکی از مراکز معتبر تعمیر گیربکس خودرو های مختلف داخلی و خارجی و یکی از پیشتازان این عرصه است که از تعمیرکارانی کاربلد و متخصص تشکیل شده است. تعمیرکاران ما با نهایت دقت و درایت جعبه دنده خودرو را عیب یابی و پس از پیدا کردن مشکلات و اعلام نظر از طرف شما تعمیر آن را انجام می دهند. بنابراین نیازی به نگرانی نیست. کارشناسان ما کارشان را به بهترین وجه انجام میدهند؛ زیرا از دستگاه های مدرن و به روز جهت انجام تعمیرات گیربکس اتومات خودرو استفاده می کنند که کمتر تعمیرگاهی به آنها مجهز است.
علائم خرابی گیربکس اتوماتیک ۲۰۷
گیربکس ۲۰۷ نیز پس از مدتی استفاده دچار مشکل میشود. با توجه به اهمیت و حیاتی بودن این قطعه باید جهت رفع مشکلات آن حتماً به تعمیرگاه مراجعه کنید.
اما برخی علائم وجود دارند که خرابی جعبه دنده خودرویتان را نشان میدهند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت.
- گاز هرز خوردن گیربکس در حالت D
- تقه زدن هنگام تعویض دنده
- از تنظیم خارج شدن سلکتور
- عوض نکردن جعبه دنده با افزایش سرعت و ماندن در یک دنده خاص
- در حالت اضطرار قرار گرفتن جعبه دنده
- خراب شدن شیر برقی گیربکس
- خراب شدن سپر روغن
- ضعف حرکت خودرو در سربالایی ها و یا حتی در سطوح صاف
به یاد داشته باشید که مسائل مرتبط با جعبه دنده از رایجترین ایرادات خودرو۲۰۷ است و میتواند یک دردسر به تمام معنا باشد؛ زیرا موجب از کار افتادن خودرو خواهد شد. هر نوع مشکل جعبه دنده ۲۰۷ باید توسط یک تعمیرکار متخصص رفع شود. با این وجود داشتن اطلاعات راجع به این مشکلات میتواند در این راه کمک کننده باشد. به همین دلیل برخی از علائم خرابی آن را ذکر کردیم که در صورت مشاهده هر یک بلافاصله به تعمیرگاه مراجعه و ماشینتان را به دست افراد ماهر و قابل اعتماد بسپارید.
کوچکترین نشانه های مشکل این قطعه را جدی بگیرید و در فواصل منظم و توصیه شده جهت تعویض روغن گیربکس مراجعه کنید؛ زیرا در صورت کم شدن سطح روغن و نشتی آن مشکلات زیادی برای خودرویتان به وجود خواهد آمد. ( در ادامه نکات مرتبط با تعویض روغن را ذکر می کند )
چه زمانی باید تعویض روغن گیربکس اتوماتیک ۲۰۷ انجام گیرد؟
از دلایل اهمیت تعویض روغن به موقع شامل :
- افزایش طول عمر قطعات جعبه دنده
- روان و بهتر کار کردن جعبه دنده
- کاهش دمای جعبه دنده
- در آخر کاهش پیدا کردن سر و صداهای جعبه دنده
معمولا زمان مناسب برای تعویض روغن گیربکس توسط کمپانی سازنده خودرو مشخص میشود، اما در کل میتوان گفت که پس از طی کردن ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر نسبت به تعویض روغن خودرویتان اقدام کنید. این نکته را هم به یاد داشته باشید که روغن گیربکس با روغن موتور متفاوت است و در صورت نشتی، لکه هایی در زیر خودرو دیده خواهد شد.
با توجه به اینکه در جعبه دنده اتوماتیک نسبت به مدل های دستی حرارت بیشتری تولید می شود، این افزایش دما فرسودگی قطعات داخل جعبه دنده و کاهش کیفیت روغن را به دنبال دارد و این خود باعث کاهش زمان تعویض گیربکس خواهد شد. برای جلوگیری از بزرگ شدن مشکلات جعبه دنده بهتر است تعویض روغن را به موقع انجام دهید. اما این تعویض به دو صورت دستی و اتوماتیک انجام می گیرد.
اگرچه تعویض روغن به روش دستی راحت تر است اما با این روش معایبی نیز دارد؛ زیرا تمام روغن موجود در جعبه دنده خالی نمی شود و مقداری در کف مخزن باقی می ماند. این در حالی است که در صورت تعویض روغن با دستگاه اتوماتیک، تمام مایع موجود در گیربکس خارج خواهد شد و روغن تازه و سالم را جایگزین آن می کند.
تعمیرکاران خانه گیربکس نیز با استفاده از ابزارالات اتوماتیک، عمل تعویض روغن را انجام میدهند و از این رو کمترین مقدار روغن سوخته و کهنه در داخل مخزن باقی نخواهد ماند. به این ترتیب راندمان و عملکرد خودرو بهبود پیدا خواهد کرد.
هزینه تعویض روغن نسبت به تعمیر جعبه دنده ناچیز است و لزومی به نگرانی در این باره نیست، پس هر چند وقت یکبار جهت بررسی سطح و وضعیت آن به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید تا در صورت نیاز آن را تعویض کنند و مانع از آسیب دیدن گیربکس خودرویتان شوند.
مشکلات ناشی از تعویض نکردن روغن گیربکس شامل :
- تغییر شدید دنده به دنده دیگر
- آسیب دیدن چرخ دنده ها
- لرزش خودرو
- بالا رفتن دور موتور خودرو
- داغ شدن بیش از حد روغن گیربکس
- بلند شدن بوی سوختگی
- ایجاد سر و صدا هنگام خلاص کردن خودرو